Written by 10:00 ق.ظ خبرهای ساینسی Views: 99

در مورد فاصله ستارگان از یکدیگر چه می دانید؟

براساس گزارش رصد خانه ملی رادیو نجوم، اوسط فاصله بین دو ستاره در کهکشان راه شیری حدودأ ۵ سال نوری (۲۹ تریلیون مایل یا ۴۷ تریلیون کیلومتر) است، اما این فاصله را چشم انسان نمی بیند زیرا آسمان شب برای چشم های ما تنها یک تصویر دوبعدی است. حتی امکان دارد  یک ستاره درواقع دو ستاره نزدیک به هم باشد. به دلیل خمش نور وهمگرایی جاذبه یی برعکس این نیز ممکن است طوریکه ستاره های به ظاهر نزدیک به هم در واقعیت خیلی از هم دور باشند.

آنچه از این گفته ها ثابت می شود فریب خوردن چشم های ما با دیدن به آسمان است به این دلیل که ما هرگز فاصله واقعی ستارگان را با چشم نمی توانیم مشاهده کنیم. در این مورد آنا روزن اخترفزیکدان و استادیار دانشگاه ایالتی سن دیاگو در این مورد می گوید:《هرگز به صورت های فلکی اعتماد نکنید؛ اگر دو ستاره را در کنار هم می بینید این تنها یک طرح دوبعدی از آسمان شب است.》 

از سوی هم فاصله متوسط ستارگان از همدیگر در حال تغییر است چون ستارگان از ما در فاصلهء دور قرار دارند، چشم ما قادر به دیدن حرکت آنها نیست که باعث تغییر موقعیت نسبی آنها می شود.

اکثر ستارگان در محیط های خوشه ای نسبتا نزدیک به یکدیگر متولد می شوند و با گذر زمان بر اثر عوامل مختلف از جمله جاذبه  کلی کهکشان از هم پراکنده می شوند اما به دلیل تعادل نیروی داخلی موجود در کهکشان ها موقعیت شان به صورت نسبی تغییر می کند‌.

موقعیت واقعی ستارگان براساس پدیده های فزیکی قابل توضیح است. طبق مشاهدات کیهان شناختی و پیش بینی معادلات اینشتین، تصویر ستارگان در موقعیت غیرواقعی ظاهر می شود و به این شکل گاهی آنچه در آسمان می بینیم می تواند تصویر غیرواقعی یک ستاره باشد. این موضوع به دلیل عملکرد نور و جاذبه همچون یک عدسیه است.

منابع:

https://www.livescience.com/space/how-far-apart-are-stars

https://www.americanscientist.org/article/bent-starlight

Visited 99 times, 1 visit(s) today
Close