براساس آخرین اخبار فضایی، نمونهء سیارک بنو (Bennu) که در ماموریت اوسیروس ریکس (OSIRIS REX) از فضا جمع آوری شده بود برای تحقیق بیشتر به موزیم تاریخ طبیعی در لندن فرستاده شده است. همچنان، قرار است این نمونه توسط محققان در دانشگاه اوپن، منچستر، و آکسفورد مورد آزمایش قرار بگیرد.
قابل ذکر است که دو ماه قبل، دانشمندان ناسا برای اولین بار نمونهء یک سنگ فضایی را پس از اینکه روی کپسول اوسیروس ریکس با سرعت ۲۷۰۰۰ مایل در ساعت به زمین پرتاب شد، بدست آوردند. در واقع این کپسول فضایی پس از ۷ سال سفر کیهانی با دست پر به زمین برگشت و در صحرای یوتا فرود آمد و بعد از فرود، به مرکز فضایی جانسون در هیوستون منتقل شد.
این نمونه سنگ فضایی برای تحلیل و تجزیه بیشتر در سراسر جهان فرستاده شده است. حالا هم نوبت بریتانیا است تا محققان آن روی این نمونه تحقیق کنند.
به همین ترتیب، باید یادآور شد که آنچه باعث خوشبینی دانشمندان شده است، اینست که نمونهء ارسال شده که به عنوان نمونهء یکی از خطرناک ترین سیارک های منظومه شمسی شناخته می شود می تواند به ما درباره منشاء حیات روی زمین معلومات ارزشمند ارائه دهد. در اصل، نمونهء فرستاده شده به بریتانیا، حدود ۰.۰۴ اینچ بوده که از نمونهء بزرگ سیارک ۱۷۰ گرام بنو جدا شده است.
همچنان، قابل ذکر است که بنو به عنوان یک سیارک فوق العاده خطرناک شناخته می شود، زیرا احتمال برخورد آن به زمین میان سال های ۲۱۸۲ تا ۲۷۰۰ وجود دارد. به گفتهء آقای بیل نیلسون مدیر ناسا، نمونهء سیارک بنو بزرگترین نمونهء سیارک غنی از کاربن و آب بوده که عناصر مهم در شکل گیری حیات در سیاره ما هستند. به این معنا که با تحلیل و تجزیه این نمونه می توانیم به راز حیات در روی زمین پی ببریم.
آنچه نظریهء معتبر در خصوص وجود آب در سیارهء ما گفته می شود، این باور است که آب سیارهء ما قدیمی تر از خود ما سیاره ماست، پس این احتمال وجود دارد که آب اولیهء این سیاره از جایی دیگری به اینجا آورده شده است، آنهم توسط سیارک ها!
در کل، رسیدن این نمونه فضایی روی زمین و تحقیق روی آن در بریتانیا یک دستاورد بسیار بزرگ بوده و ممکن است تحلیل این نمونه اگر چه اندازهء یک قاشق چای خوری باشد، باز هم سال ها طول بکشد. همچنان، قرار است اولین نتیجه از کار دانشمندان در ماه مارچ طی یک کنفرانس علمی قمری و سیاره یی (LPSC) گزارش داده شود.
منابع:
https://www.bbc.com/news/science-environment-67545539
https://www.scientificamerican.com/article/how-did-water-get-on-earth/